США готують для України пакет військової допомоги з касетними боєприпасами – Reuters

Читать на русском
За даними журналістів, американська влада в п'ятницю, 7 липня, оголосить про передачу Україні нового пакету військової допомоги на 500 млн доларів.
Фото: AFP/Getty Images

Американська влада в п'ятницю, 7 липня, оголосить про передачу Україні нового пакету військової допомоги на 500 млн доларів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на неназвані джерела в уряді США.

У США зросла підтримка передачі зброї Україні – опитуванняПереважна більшість американців підтримують надання зброї Україні для захисту від російської агресії. Більшість вважає, що така допомога відповідає інтересам США.

За даними журналістів, до списку, серед іншого, увійдуть касетні боєприпаси для 155-міліметрової гармати Howitzer.

Зазначається, що для відправки такого озброєння Байден повинен буде підписати окремий документ, аналогічний тому, що був підписаний для експорту технології касетних боєприпасів до Південної Кореї 2021 року.

Крім того, Україна отримає снаряди для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), бойових машин Bradley та бронетранспортерів Stryker.

При цьому джерела Reuters припускають, що вміст пакета може змінитися, оскільки список ще не був остаточно затверджений.

Нагадаємо, інформація про те, що Байден може передати Україні касетні боєприпаси, з'явилася наприкінці червня. Передбачається, що постачання цього виду озброєння допоможе скоротити чисельну перевагу Росії в артилерії.

Раніше повідомлялося, що США передали ЗСУ 30 бойових машин піхоти Bradley, 25 бронетранспортерів Stryker та додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: