Українці найбільше цінують дружбу з Польщею та США, а ставлення до Китаю погіршується – опитування

Читать на русском

Ставлення українців до країн країн-союзників загалом залишається позитивним: крім США та Польщі більшість опитаних також довіряє Британії та Німеччині.
Фото: pbs.org

Більшість громадян України вважає Польщу, США, Велику Британію та Німеччину дружніми країнами.

Про це свідчать результати опитування, проведеного аналітиками групи «Рейтинг» та Центру трансатлантичного діалогу.

Згідно із дослідженням, найбільше українці цінують дружбу з Польщею – дружньою її вважають 94% опитаних.

Ставлення українців до інших країн-союзників також залишається позитивним: 86% респондентів вважають США дружньою країною, 85% – Британію, а 80% – Німеччину.

При цьому у динаміці найбільший приріст довіри показала Німеччина – ще у жовтні минулого року «дружньою» її вважали 65% опитаних.

Єдина країна зі списку, до якої українці стали гірше ставитися, – Китай. Так, ще минулої осені 63% українців вважали Китай нейтральною країною, 16% – скоріше ворожою та лише 2% – ворожою. Зараз 52% опитаних називають КНР нейтральним, 25% – скоріше ворожою країною, а 9% – ворожою.

«Щодо Туреччини збільшилася оцінка її як нейтральної країни: 48% вважають її нейтральною, а 40% - дружньою», - уточнили аналітики.

В опитуванні взяли участь громадяни віком від 18 років та старші у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Вибіркова сукупність становить 1000 респондентів, похибка – трохи більше 3,1%.

Нагадаємо, що за результатами соцопитування групи «Рейтинг», 97% громадян України вірять у те, що у війні проти росії буде здобуто перемогу. А 74% українців вірять у те, що Україна повернеться на міжнародно визнані кордони 1991 року.

Раніше ми розповідали, як змінювалося ставлення українців до росії та росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: