Вартість нового пакету допомоги від США з касетними боєприпасами становитиме до 800 млн – AP

Читать на русском
Окрім касетних боєприпасів, у пакет допомоги Україні увійдуть бронетранспортери Bradley та Stryker, а також снаряди для гаубиць та системи HIMARS.
Bloomberg

Новий пакет військової допомоги США Україні, до якої увійдуть касетні боєприпаси, оцінюється у суму до 800 млн доларів. Адміністрація Джо Байдена має оголосити про його виділення сьогодні, 7 липня.

Про це з посиланням на джерела повідомляє Associated Press.

Bradley, Stryker та боєприпаси: США оголосили нову допомогу для України на 500 млн доларівДо партії допомоги увійшла зброя для підтримки контрнаступу України та зміцнення її системи ППО. ЗСУ, серед іншого, отримають 30 бойових машин піхоти Bradley, 25 бронетранспортерів Stryker та додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot.

Зазначається, що США поставлятимуть касетні боєприпаси зі зниженим коефіцієнтом боєприпасів, що не розірвалися, – це допоможе уникнути ненавмисної загибелі цивільних осіб.

Зброя, про виділення якої буде оголошено сьогодні, надходитиме зі складів Пентагону. Окрім касетних боєприпасів, у пакет допомоги увійдуть бронетранспортери Bradley та Stryker, а також снаряди для гаубиць та високомобільна артилерійська ракетна система HIMARS.

Нагадаємо, інформація про те, що США можуть передати Україні касетні боєприпаси, з'явилася наприкінці червня. Передбачається, що постачання цього виду озброєння допоможе скоротити чисельну перевагу росії в артилерії.

ЗМІ також писали, що адміністрація Байдена має намір надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: