Сійярто заявив, що Угорщина буде продовжувати блокувати військову допомогу ЄС для України

Читать на русском
Угорщина й надалі буде блокувати кошти Євросоюзу на військову допомогу Україні. Керівник МЗС країни назвав причини.
Фото: МЗС Угорщини

В Угорщині заявили, що й надалі будуть блокувати кошти Євросоюзу на військову допомогу Україні, якщо Київ не виключить угорський банк OTP зі списку міжнародних спонсорів війни.

Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив під час брифінгу.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

«Наша позиція зрозуміла: доти, доки OTP не буде вилучено з цього списку, Угорщина не буде підтримувати будь-яке фінансування всередині ЄС для поставок озброєнь Україні», - сказав Сійярто.

Згідно з його словами, йдеться не лише про 500 млн євро, які уряд країни вже заблокував, а й про пропозиції щодо допомоги Україні в майбутньому.

При цьому, керівник МЗС Угорщини підкреслив, що доводи Києва на користь того, щоб банк був у цьому списку, «сміхотворні», і що сама фінансова організація стежить за тим, щоб її участь у банківському секторі рф не перевищувала 0,1%.

Нагадаємо, уряд Угорщини звернувся до Євросоюзу з проханням продовжити на рік дозвіл на торгівлю нафтопродуктами із російської сировини.

Європейський Союз має намір виділити пакет фінансової допомоги у розмірі близько 50 млрд євро для підтримки України. Однак нещодавно Орбан заявив, що Угорщина виступає проти плану ЄС щодо довгострокового фінансування України.

Також він говорив, що не вважає Україну суверенною країною, а російського диктатора володимира путіна воєнним злочинцем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: