У сенаті США заблокували продаж установок HIMARS для Угорщини – причина

Читать на русском
Журналісти зазначили, що відносини між США та Угорщиною в останні місяці стають все більш войовничими, оскільки Будапешт затримує та ускладнює реакцію Заходу на війну росії проти України.
Фото: twitter.com/GlobNews24

Сенатор США Джеймс Ріш заблокував продаж великої партії озброєння Угорщині на 735 мільйонів доларів.

Про це пише The Washington Post.

До пакету озброєнь, серед іншого, входять 24 ракетні установки HIMARS, а також понад 100 ракет разом із запчастинами.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Ріш вважає, що його рішення допоможе США натиснути на політиків у Будапешті, які блокують заявку Швеції на вступ до НАТО.

«Рішення призупинити продаж нової зброї Будапешту демонструє зростаючу ненависть до Угорщини з боку прихильників НАТО, таких як Ріш, який рідко затримує продаж зброї країнам у будь-якій частині світу», – йдеться у повідомленні The Washington Post.

Журналісти також зазначили, що відносини між США та Угорщиною в останні місяці стають дедалі войовничішими, оскільки Будапешт затримує та ускладнює реакцію Заходу на війну росії проти України.

Нагадаємо, що після подання заявки на вступ до НАТО Швеція вже більше року намагається стати новим членом Альянсу. Наразі її членство відмовляються ратифікувати Угорщина та Туреччина.

Варто зазначити, що уряд Угорщини займає неоднозначну позицію щодо вторгнення росії в Україну. Будапешт продовжує вести торгівельну діяльність із країною-окупантом та часто блокує ініціативи західних країн щодо підтримки України.

Так, нещодавно уряд Угорщини заблокував виплату восьмого траншу фінансування з Європейського фонду миру для України. Крім того, нещодавно Віктор Орбан заявив, що замість контрнаступу України краще домовитися про припинення вогню та переговори.

Україна вже відповіла на заяву прем'єр-міністра Угорщини про необхідність припинення вогню та започаткування мирних переговорів з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: