Угорщина не причетна до вивезення з рф українських військовополонених – Сійярто

Читать на русском
Угорщина не причетна до обміну 11 українських військовополонених з росією. Переговори нібито вели релігійні організації.
Facebook

Угорщина не причетна до обміну 11 українських військовополонених з росією. Переговори нібито вели релігійні організації.

Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив під час виступу у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Він стверджує, що передача українців Будапешту відбулася після дискусій між церквою та релігійними організаціями, в яких угорська держава не брала жодної участі.

«Щодо 11 військовополонених – думаю це хороші новини, вони вільні. Були переговори між церквою та релігійними організаціями. Держава Угорщина абсолютно не долучена», – заявив Сійярто.

За словами міністра, українці є вільними у своєму пересуванні в Угорщині.

«І якщо вони захочуть вийти на зв'язок з українською владою, то вони вільні це зробити, я можу вам це гарантувати», – додав чиновник.

Нагадаємо, 8 червня Російська православна церква заявила, що передала Угорщині групу українських військовополонених «закарпатського походження». У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україні не повідомляли про переговори Угорщини та рф щодо звільнення українських військовополонених.

Також писали, що Угорщина тримає українських полонених в ізоляції та ігнорує спроби налагодити діалог. У Єврокомісії закликали країну пояснити свою роль у звільненні українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: