Стали відомі деталі утримання українських військовополонених в Угорщині

Читать на русском
Українським полоненим, яких утримують в Угорщині, дозволили зустрітися з родичами, але буквально на годину-дві. Про перспективи повернення українців додому нічого не відомо.
Фото: cont.ws

Про умови утримання українських військовополонених, яких росія передала Угорщині, нічого невідомо – їм дозволили зустрітися з родичами, але ненадовго і не в місцях утримання.

Про це «Суспільному» розповів радник Уповноваженого з осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Іван Ангелін.

«Зустрічі з родичами відбуваються наступним чином. Вони приїжджають — на території Угорщини селять в якомусь готелі чи хостелі, потім забирають і везуть в якесь місце, і туди також привозять хлопців. Тобто родичі не відвідують місця утримання, а їх привозять і буквально годину, максимум дві, спілкуються», - розповів Ангелін.

Крім того, родичам нічого не говорять про перспективи повернення українців додому, а інформацію про імена та прізвища цих полонених отримали не в результаті офіційних переговорів – це були оперативні відомості.

Нагадаємо, 8 червня Російська православна церква заявила, що передала Угорщині групу українських військовополонених «закарпатського походження». Це підтвердив віцепрем’єр Угорщини.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україні не повідомляли про переговори Угорщини та рф щодо звільнення українських військовополонених.

Минулого тижня Україна змогла встановити місцезнаходження своїх громадян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: