Стали відомі деталі утримання українських військовополонених в Угорщині

Читать на русском
Українським полоненим, яких утримують в Угорщині, дозволили зустрітися з родичами, але буквально на годину-дві. Про перспективи повернення українців додому нічого не відомо.
Фото: cont.ws

Про умови утримання українських військовополонених, яких росія передала Угорщині, нічого невідомо – їм дозволили зустрітися з родичами, але ненадовго і не в місцях утримання.

Про це «Суспільному» розповів радник Уповноваженого з осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Іван Ангелін.

«Зустрічі з родичами відбуваються наступним чином. Вони приїжджають — на території Угорщини селять в якомусь готелі чи хостелі, потім забирають і везуть в якесь місце, і туди також привозять хлопців. Тобто родичі не відвідують місця утримання, а їх привозять і буквально годину, максимум дві, спілкуються», - розповів Ангелін.

Крім того, родичам нічого не говорять про перспективи повернення українців додому, а інформацію про імена та прізвища цих полонених отримали не в результаті офіційних переговорів – це були оперативні відомості.

Нагадаємо, 8 червня Російська православна церква заявила, що передала Угорщині групу українських військовополонених «закарпатського походження». Це підтвердив віцепрем’єр Угорщини.

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україні не повідомляли про переговори Угорщини та рф щодо звільнення українських військовополонених.

Минулого тижня Україна змогла встановити місцезнаходження своїх громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: