Угорщина хоче, щоб ЄС продовжив для неї виняток із нафтового ембарго проти росії – Сійярто

Читать на русском
За словами Сійярто, угорській фірмі MOL потрібен ще один рік, щоб завершити будівництво нафтопереробного заводу у Словаччині. Лише після цього компанія зможе перейти на неросійську нафту.
Фото: МЗС Угорщини

Уряд Угорщини звернувся до Євросоюзу з проханням продовжити на рік дозвіл на торгівлю нафтопродуктами із російської сировини.

Про це заявив глава МЗС країни Петер Сійярто, його цитує Reuters.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Йдеться про виключення із санкцій проти росії, яке ЄС надав угорській компанії MOL.

За словами Сійярто, фірмі потрібен ще один рік, щоб завершити будівництво нафтопереробного заводу у Словаччині. Лише після цього MOL зможе перейти на неросійську нафту.

«Щоб завершити проєкт, потрібен ще рік, тому ми просимо ЄС продовжити звільнення від санкцій, яке дозволяє MOL та дочірній компанії Slovnaft експортувати продукти переробки російської нафти до Чехії», – сказав Сійярто.

Зазначається, що в даний момент MOL володіє нафтопереробними заводами в Угорщині та Словаччині, і обидва підприємства отримують нафту з трубопроводу «Дружба».

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що влада в Будапешті виступає проти плану ЄС з довгострокового фінансування України.

Крім того, він вважає, що замість контрнаступу України краще домовитися про припинення вогню та переговори. МЗС України вже відреагувало на заяву Орбана про переговори з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: