Україну не поінформували про передачу Угорщини військовополонених, у МЗС викликали тимчасового повіреного

Читать на русском
Україна вимагала від тимчасового повіреного Угорщини надати інформацію про звільнених військовополонених та допустити до них консула.
armyinform.com.ua

Український уряд не був проінформований про переговори Угорщини та рф щодо звільнення українських військовополонених.

Як повідомили у МЗС України, для обговорення цього питання сьогодні було викликано тимчасового повіреного Угорщини.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Представник міністерства Олег Ніколенко наголосив, що звільнення українських військовополонених – це завжди хороша новина, але уряд про такі переговори не знав.

«До МЗС України сьогодні було запрошено тимчасового повіреного Угорщини для предметної розмови. Українська сторона передала звернення надати детальну інформацію про наших громадян та невідкладно забезпечити до них доступ для українського консула, аби ознайомитися із їхнім станом здоров’я та надати їм консульську допомогу. Під час зустрічі окремо наголосили на необхідності координації взаємодії із таких чутливих питань, як звільнення військовополонених», – написав Ніколенко.

Нагадаємо, 8 червня Російська православна церква заявила, що передала Угорщині групу українських військовополонених «закарпатського походження». Віцепрем'єр Угорщини сьогодні підтвердив визволення 11 українців.

Нещодавно в українсько-угорських відносинах знову був скандал. Уряд Угорщини оприлюднив відеоролик, у якому Крим був зображений частиною росії. Згодом відео виправили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: