«Чекайте на сигнал»: Тихановська та полк Калиновського звернулися до білорусів на тлі бунту «вагнерівців»

Читать на русском
Тихановська записала відеозвернення, в якому закликала вигнати російських військових із Білорусі, а командир полку імені Калиновського, у свою чергу, заявив, що диктатуру скоро буде знищено.
Фото: europarl.europa.eu

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська та представники полку імені Кастуся Калиновського звернулися до білорусів у зв'язку з останніми подіями у росії.

Відповідні записи з'явилися у Telegram.

Заколот у росії: які об'єкти вже під контролем вагнерівців та як протидіють регіониОгляд усього, що відомо на цей час про захоплені вагнерівцями об'єкти на території росії, а також повний перелік заходів, ужитих режимом путіна, з протидії Пригожину та його бойвикам.

Тихановська записала відеозвернення, в якому закликала вигнати російських військових із Білорусі.

«Лукашенко та путін намагаються втягнути у війну і нашу Білорусь. Вони прикриваються Союзною державою і кажуть, що росія – союзник. Але цей союзник несе хаос та війну. Путін може спробувати втягнути білоруських військових у свій внутрішній конфлікт, щоби він став і нашим конфлактом теж», – заявила Тихановська.

Вона також оголосила про створення оперативного штабу на тлі бунту вагнерівців.

«Ми запрошуємо до участі представників демократичних структур, полку Калиновського та білоруських добровольців. Ми стежимо за ситуацією. Ми добиватимемося міжнародної підтримки наших дій і знаємо, що білоруси завжди оберуть Білорусь», – сказала Тихановська.

Підрозділи білоруських добровольців із полку імені Кастуся Каліновського, який входить до складу ЗСУ, також звернулися до свого народу.

«Ідеальні умови для знищення диктатури наближаються. Це початок кінця великої тиранії. Я звертаюся до всіх білоруських військових: не беріть участі у конфлікті Росії, ця громадянська війна нас не стосується. Для білорусів важливим є інше – наближається час, коли перед вами буде вибір: виконати злочинний наказ чи присягу, яку ви дали білоруському народу», – заявив командир полку Денис Прохоров.

Він також закликав усіх білорусів, у тому числі військових та резервістів, «чекати на сигнал» від полку.

Нагадаємо, вчора ввечері ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив Міноборони рф в ударах по позиціях його бойовиків. Після цього частина «вагнерівців» вирушила колоною на Москву, а інша частина – зайняла центр Ростова і увійшла до інших російських міст.

Російський диктатор путін, у свою чергу, заявив про внутрішню зраду і наказав Збройним силам зупинити збройний заколот. При цьому, за даними ЗМІ, путін екстрено виїхав із Москви на Валдай через бунт Пригожина.

Раніше ЗМІ повідомляли, що путін планує ліквідувати Пригожина та пообіцяти амністію «вагнерівцям».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: