Заколот у росії: які об'єкти вже під контролем вагнерівців та як протидіють регіони

Читать на русском
Огляд усього, що відомо на цей час про захоплені вагнерівцями об'єкти на території росії, а також повний перелік заходів, ужитих режимом путіна, з протидії Пригожину та його бойвикам.
thesun.ie

Триває перша доба заколоту Євгена Пригожина та його злочинного воєнного угруповання «Вагнер» проти злочинного режиму путіна та військово-політичного керівництва росії в особі Шойгу та Герасимова. Станом на 14 годину бунтівники взяли під контроль низку воєнних об’єктів, знищили кілька одиниць авіатехніки та оперативно просуваються в напрямку Москви. Між тим, у регіонах рф скасовують масові заходи, встановлюють блокпости та вводять режим контртерористичної операції. Що відомо про заколот Пригожина у росії станом на 14 годину 24 червня – в огляді «Слово і діло».

Що взяли під контроль вагнерівці

У Ростові-на-Дону вже на ранок 24 червня 2023 року повідомляється про захоплення Пригожиним та його бойовиками:

  • штабу Південного військового округу;
  • одного з відділень поліції;
  • головного комітету МВС у Ростові;
  • будівлі ФСБ;
  • адміністрації міста;
  • аеродрому.

У Воронежі взято під контроль:

  • низку військових об’єктів рф;
  • відрізок траси «Дон», що сполучає 2 захоплені міста з Москвою.

На цей момент вагнерівці здійснюють похід на Москву, зокрема, територією Липецької області. По дорозі вони знищують авіатехніку рф, яка їх атакує. Зокрема, повідомляється про 4 збитих гелікоптери та 1 літак Іл-22.

Яких заходів вживає злочинна російська влада, протидіючи заколотникам

У Москві, Московській області, Воронезькій та Ростовській областях оголошено план «Фортеця». Він передбачає, зокрема:

  • посилення режиму несення служби силовиками та правоохоронцями;
  • встановлення блокпостів;
  • посилення охорони важливих об’єктів.

Режим контртерористичної операції оголошено на території російської столиці, а також двох областей: Московської та Воронезької.

Перекрито мости на трасах «Дон», «Урал», «Крим» у Московській області. На трасі «Дон» смуги звільнено для руху військової та вантажної техніки, на з’їздах виставлено блокпости.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

Масові заходи, зокрема, випускні вечори, скасовано у Москві, Московській, Воронезькій, Ростовській, Липецькій, Тульській, Тверській, Калузькій, Калінінградській областях та в Республіці Комі.

Раніше ФСБ рф порушила проти засновника угруповання «Вагнер» Євгена Пригожина кримінальну справу за «організацію збройного заколоту».

Володимир путін відреагував на заколот відеозверненням, Пригожин уже йому відповів.

Також, нагадаємо, британські розвідники висловили припущення, від чого залежить успіх походу Пригожина на Москву. Свою оцінку подіям в рф дали також в Офісі українського президента та в українській розвідці. Пізніше протистояння серед росіян прокоментував і Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: