Пригожин заявив, що «входить до Ростова», а Генштаб рф наказав «відкрити вогонь»

Читать на русском
Євген Пригожин запевняє, що вагнерівці перетнули держкордон рф у всіх місцях і наразі входять до Ростова.
Фото: Лев Бородін / ТАСС

Власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його війська перетнули кордон з рф і наразі заходять в Ростов-на-Дону.

Про це повідомляє пресслужба Пригожина в Telegram.

За його словами, прикордонники не чинили опору та нібито «обіймались з найманцями». Також Пригожин стверджує, що не стали чинити опір солдати на блокпостах, виставлених МО рф.

«Підрозділи міністерства оборони, точніше строковики, яких кинули перекривати нам дорогу, відійшли в сторони. Ми не воюємо з дітьми. Ми не вбиваємо дітей. Дітей вбиває Шойгу, закидаючи ненавчених солдатів, зокрема строковиків, на війну.

Якщо хтось стане на шляху... Ми знищимо все, що буде вставати на шляху. Ми простягаємо руку кожному – не потрібно плювати в цю руку. Ми йдемо далі. Йдемо до кінця», – заявив він.

Згодом Пригожин повідомив, що начальник Генштабу дав команду підняти літаки та відкрити вогонь по колонах серед мирних машин та вантажівок.

«Я хочу сказати спасибі пілотам, які відмовилися виконувати ці команди», – сказав очільник ПВК «Вагнер».

Нагадаємо, що ввечері 23 червня Пригожин заявив, що армія рф обстріляла позиції «Вагнера», вбивши «величезну кількість солдатів». У відповідь на це він пообіцяв помститися та вирушити разом з 25 тисячами солдатів «розбиратися з беззаконням в армії».

В Москві та Ростові силовиків підняли по тривозі, в містах введено план «Фортеця», також на дорогах будуються блокпости.

Також ФСБ рф порушила кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту.

Нагадаємо, що ввечері 23 червня Пригожин заявив, що армія росії обстріляла позиції «Вагнера», вбивши «величезну кількість солдатів». У відповідь на це він пообіцяв помститися і вирушити разом із 25 тисячами солдатів «розбиратися з беззаконням в армії».

У Москві та Ростові силовиків підняли по тривозі, у містах запроваджено план «Фортеця», також на дорогах будуються блокпости.

ФСБ рф порушила кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту.

Також ФСБ і генерал Суровікін закликали Пригожина та його найманців «зупинитися».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: