Британські розвідники розповіли, від чого залежить успіх походу Пригожина до Москви

Читать на русском
Похід вагнерівців до Москви в найближчі години залежатиме від лояльності російських сил безпеки й гвардійців.
Getty Image

Похід «вагнерівців» до Москви в найближчі години залежатиме від лояльності російських сил безпеки й гвардійців.

Про це повідомляє британська розвідка.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

За їхніми словами, у Ростові-на-Дону «Вагнер» майже напевно зайняв ключові об'єкти безпеки, включаючи штаб, який керує військовими операціями росії в Україні.

Інші підрозділи Пригожина рухаються на північ через Воронезьку область маючи на меті дістатись до Москви.

«Через обмежені свідчення про протистояння між ПВК та російськими силовиками, ймовірно, деякі з останніх підкорились найманцям. У найближчі години лояльність російських сил безпеки, і особливо Національної гвардії росії, буде ключовим фактором у розвитку кризи», – йдеться в повідомленні.

Розвідники наголосили, що бунт Пригожина – найсерйозніший виклик російській державі за останній час.

Нагадаємо, увечері 23 червня Пригожин звинуватив військових країни-окупанта рф у завданні удару по тиловому табору найманців. За словами Пригожина, «загинула величезна кількість бійців».

Згодом Пригожин оголосив «похід» до Ростова-на-Дону, щоб «розібратися з беззаконням в армії» та Шойгу. У відповідь Федеральна служба безпеки росії порушила кримінальну справу проти нього.

У суботу, 24 червня, президент російської федерації володимир путін заявив про «внутрішню зраду» та віддав наказ Збройним силам зупинити «заколот». Тим часом стало відомо, що «вагнерівці» взяли під контроль усі військові об'єкти у Воронежі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: