У ГУР та Офісі президента прокоментували події в росії та бунт Пригожина

Читать на русском
В українській розвідці та Офісі президента Зеленського прокоментували події в росії та бунт Пригожина.
Фото: ТАСС

Події, які відбуваються в росії сьогодні, 24 червня, є наслідком злочинної військової агресії диктатора володимира путіна. При цьому, вони розвиваються по тому сценарію, про який Україна говорила протягом всього минулого року.

Про це представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов розповів виданню РБК-Україна.

«Насамперед треба розуміти, що мова йде про внутрішній російський конфлікт і протистояння, які є прямим наслідком злочинної військової агресії режиму путіна проти України», - відзначив Юсов.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

Представник української розвідки також відзначив, що протистояння в країні є ознакою краху правлячого режиму в росії.

Як зазначається, Україна, зі свого боку, продовжує спостерігати за подальшим перебігом подій.

Водночас, радник керівника ОПУ Михайло Подоляк заявив, що український контрнаступ посилив внутрішній розкол у росії.

«Події розвиваються по тому сценарію, про який ми говорили протягом всього минулого року. Початок українського контрнаступу остаточно дестабілізував російські еліти, посиливши внутрішній розкол, виникший після поразки в Україні. Сьогодні ми фактично спостерігаємо початок громадянської війни», - йдеться у його повідомленні.

За його словами, група Пригожина захоплює військові об‘єкти, штаби та цілі міста, майже не зустрічаючи спротиву на своєму шляху, роззброюючи випадкових солдатів та поліціантів.

«Путін оголошує Пригожина зрадником та поза законом та анонсує відповідні накази спецслужбам, але нічого не відбувається — криза управління, фактична втрата влади. В той же час «Вагнер» продовжує свій марш на Москву. Україна ж продовжує рухатися своїм шляхом. До кордонів 1991 року», - зазначив радник ОПУ.

Нагадаємо, увечері 23 червня Пригожин звинуватив військових країни-окупанта рф у завданні удару по тиловому табору найманців. За словами Пригожина, «загинула величезна кількість бійців».

Згодом Пригожин оголосив «похід» до Ростова-на-Дону, щоб «розібратися з беззаконням в армії» та Шойгу.

У відповідь Федеральна служба безпеки росії порушила кримінальну справу через заклик глави ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина до збройного заколоту, йому загрожує 20 років тюрми.

Президент російської федерації володимир путін заявив про «внутрішню зраду» та віддав наказ Збройним силам зупинити «заколот».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: