Підполковник армії Білорусі звернувся до співвітчизників на тлі бунту в росії

Читать на русском
Підполковник у складі ЗСУ вважає, що проросійський шлях, яким диктатор Лукашенко вів країну усі ці роки, завів Білорусь у глухий кут.
скріншот

Представник Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі з оборони та безпеки і засновник десантно-штурмової групи Білорусі у складі ЗСУ Валерій Сахащик звернувся до білорусів. На тлі бунту Пригожина у росії він закликав народ своєї країни об'єднатися.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, яке публікують українські Телеграм-канали.

«Всі мислячі люди розуміли, що російська федерація побудована на брехні, корупції та беззаконні. Ми спостерігаємо початок активної фази цього процесу. Ми не знаємо, що буде завтра», – сказав він.

«Щодо зради президент глибоко помилився»: Пригожин відповів на заяву путінаГлава ПВК Вагнер Євген Пригожин заявив, що путін помилився щодо зради батьківщині та ніхто з його бійців не прийде з повинною.

Підполковник у складі ЗСУ вважає, що проросійський шлях, яким диктатор Лукашенко вів країну усі ці роки, завів Білорусь у глухий кут.

«І ми повинні вирішити, що робити далі, і вирішити швидко, тому що або ми скористаємося цим історичним шансом і станемо успішною європейською країною, або ми втратимо все, і сама назва Республіка Білорусь залишиться тільки в книгах. Перш за все я хочу звернутися до білоруських військових. Нам нема на кого покластись. Але ми з вами, об'єднавшись, обов'язково впораємося. Об’єднаємо націю, збережемо Батьківщину, все інше – потім», – додав Сахащик.

Він звернувся до військовослужбовців 38-ї десантної бригади та інших військових частин, аби ті «налаштувалися на їхню хвилю та були на зв'язку».

Нагадаємо, увечері 23 червня Пригожин звинуватив військових країни-окупанта рф у завданні удару по тиловому табору найманців. За словами Пригожина, «загинула величезна кількість бійців».

Згодом Пригожин оголосив «похід» до Ростова-на-Дону, щоб «розібратися з беззаконням в армії» та Шойгу.

У відповідь Федеральна служба безпеки росії порушила кримінальну справу через заклик глави ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина до збройного заколоту, йому загрожує 20 років тюрми.

Президент російської федерації володимир путін заявив про «внутрішню зраду» та віддав наказ Збройним силам зупинити «заколот».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: