Скандал з Пригожиним: ФСБ рф порушила кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту

Читать на русском
Російський Національний антитерористичний комітет порушив кримінальну справу проти Пригожина за заклики до збройного заколоту.
Євген Пригожин

Федеральна служба безпеки росії порушила кримінальну справу через заклик глави ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина до збройного заколоту.

Про це заявили в Національному антитерористичному комітеті, зажадавши «негайно припинити протиправні дії», передає російське ЗМІ РІА Новости.

У відомстві наголосили, що всі твердження, які поширюються від імені засновника групи, не мають під собою жодних підстав.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

«У зв'язку з цим ФСБ порушено кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту. Вимагаємо негайно припинити протиправні дії», – йдеться у заяві Комітету.

Міноборони рф назвало звинувачення Пригожина стосовно «ударів» по тилових таборах групи «Вагнера» інформаційною провокацією.

Також зазначається, що прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що путін поінформований про всі події навколо Пригожина.

Нагадаємо, Пригожин звинуватив Міноборони росії в завдання удару по базі «Вагнера» і пообіцяв відповідь.

Також розвідка повідомила, що Пригожин загострює конфлікт із Міноборони у незручний для Шойгу момент.

Раніше у британській розвідці заявили, що конфлікт Пригожина з міноборони росії наближається до ключового моменту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: