«Щодо зради президент глибоко помилився»: Пригожин відповів на заяву путіна

Читать на русском
Глава ПВК Вагнер Євген Пригожин заявив, що путін помилився щодо зради батьківщині та ніхто з його бійців не прийде з повинною.
thesun.ie

Глава ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що путін помилився щодо зради батьківщині та ніхто з його бійців не прийде з повинною.

Про це він повідомив у своєму аудіозверненні.

«З приводу зради батьківщини президент помиляється. Ми патріоти своєї батьківщини, ми воювали та воюємо. Ніхто не збирається на вимогу президента, ФСБ і ще кого-небудь прийти з повинною. Ми не хочемо, щоб країна жила далі в корупції, обмані та бюрократії», – заявив він.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Він наголосив, що коли його бійцям наказали воювати в Україні – вони «йшли і воювали». Та в результаті російська влада економила боєприпаси те техніку для бійців.

«З'ясувалося, що боєприпаси, озброєння, всі гроші, які покладені на них, розкрадаються, а чинуші економлять їх для себе якраз для того випадку, який настав сьогодні, коли хтось іде на Москву», – додав Пригожин.

Нагадаємо, у суботу, 24 червня, президент російської федерації володимир путін заявив про «внутрішню зраду» та віддав наказ Збройним силам зупинити «заколот». Тим часом стало відомо, що «вагнерівці» взяли під контроль усі військові об'єкти у Воронежі.

Додамо, увечері 23 червня Пригожин звинуватив військових країни-окупанта рф у завданні удару по тиловому табору найманців. Згодом він оголосив «похід» до Ростова-на-Дону, щоб «розібратися з беззаконням в армії» та Шойгу.

У ГУР та Офісі президента прокоментували події в росії та бунт Пригожина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: