Аналітик оцінив ймовірність бунту в росії через мобілізацію

Читать на русском
Всі військові експерти були шоковані поведінкою росіян – замість опору вони вважали за краще розбігатися або тупо йти на забій
Ілюстративне фотоjournal.tinkoff

Поки не можна говорити про те, що оголошена в росії мобілізація в результаті призведе до бунту, оскільки поведінка російського населення поки що навіть близько не вкладається в таке поняття.

Про це розповів військовий аналітик Ігаль Левін в інтерв'ю «Слово і Діло».

Він зазначив, що говорити про точку кипіння поки що не доводиться. З іншого боку, в 1917 році в Російській імперії революція теж відбулася несподівано; на фронті все було відносно добре.

Експерт оцінив економічні наслідки мобілізації у росіїМобілізація у росії. Негативні наслідки на економіці будуть відчуватися протягом щонайменше кількох років, припускають експерти.

«Зараз росіяни їдуть воювати п'яні, задоволені, інші на їх тлі біжать за кордон: до Грузії, Монголії... загалом, неясно, коли почнеться бунт, коли будуть підійматися цілі військові частини. Для всіх військових експертів стало шоком, що росіяни навіть не бігають від призову, а спокійно йдуть на забій, ніби так і потрібно – це неймовірно» - сказав він.

Левін додав, що росіяни, судячи з усього, за рідкісними винятками бояться свого уряду та термінів у в'язниці більше, ніж безглуздої смерті в чужій країні. Тому поки що говорити про якийсь бунт проти режиму путіна у рф сенсу немає.

Тим часом прокремлівські ЗМІ отримали методичку, в якій йдеться про те, як «правильно» висвітлювати часткову мобілізацію. Нові вказівки вони отримали безпосередньо з адміністрації путіна.

Нагадаємо, в Росії з 21 вересня триває мобілізація. Офіційно влада заявила, що хоче призвати 300 тисяч резервістів, але за інформацією ЗМІ, мова може йти про мільйон та більше мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: