Заколот Пригожина: у Москві ввели режим контртерористичної операції, путін готує відеозвернення

Читать на русском
Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що путін найближчим часом виступить зі зверненням. Також у столиці країни-агресора скасовано усі заходи.
фото: росЗМІ

Поки у Москві вводять режим контртерористичної операції внаслідок дій Пригожина, у Кремлі анонсували відеозвернення російського диктатора володимира путіна зранку в суботу 24 червня.

Про це повідомляють російські видання ТАСС та Медуза.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що путін «найближчим часом» виступить зі зверненням.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

Наразі не повідомляється про тему його виступу, проте очікується, що він буде пов'язаний із останніми діями та подіями навколо керівника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

При цьому, у Москві та Московській області вже введено режим контртерористичної операції З метою припинення можливих терактів.

Також у столиці країни-агресора скасовано усі заходи, зазначають росЗМІ.

Варто зазначити, що путін мовчить із вечора п'ятниці, коли Пригожин анонсував заколот проти глави міноборони рф Сергія Шойгу.

Нагадаємо, увечері 23 червня Пригожин звинуватив військових країни-окупанта рф у завданні удару по тиловому табору найманців. За словами Пригожина, «загинула величезна кількість бійців».

Згодом Пригожин оголосив «похід» до Ростова-на-Дону, щоб «розібратися з беззаконням в армії» та Шойгу.

У відповідь Федеральна служба безпеки росії порушила кримінальну справу через заклик глави ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина до збройного заколоту, йому загрожує 20 років тюрми.

Згодом стало відомо, що у Москві запроваджують антитерористичні заходи, а у Ростові «вагнерівці» захоплюють адмінбудівлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: