Трамп відмовився називати путіна воєнним злочинцем і не став відповідати, чи хоче перемоги України

Читать на русском
Трамп відмовився відповідати на запитання, хто має перемогти у війні росії проти України – він просто хоче, що всі перестали вмирати. Крім того, експрезидент США не став називати путіна воєнним злочинцем.
AP Photo

Колишній президент США Дональд Трамп, який має намір балотуватися знову, не став відповідати на запитання, хто, на його думку, має перемогти у російсько-українській війні.

В інтерв'ю CNN він сказав, що просто хоче, щоб «усі перестали вмирати».

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

«Я не думаю про перемогу та поразку. Я думаю про те, як врегулювати ситуацію, щоби перестали вбивати всіх цих людей», – сказав Трамп.

На прохання вибрати сторону, перемозі якої він віддав би перевагу, експрезидент заперечив: «Я хочу, щоб усі перестали вмирати».

Трамп також сказав, що зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і президентом росії володимиром путіним і закінчить війну «за один день, 24 години».

При цьому колишній американський президент відмовився назвати путіна воєнним злочинцем: «Якщо ви скажете, що він воєнний злочинець, буде набагато складніше укласти угоду, щоб це припинилося».

Але при цьому Трамп назвав путіна «розумним хлопцем», який «зробив величезну помилку». «Його помилка полягала у тому, що він вдерся. Він би ніколи не вдерся (до України – ред.), якби я був президентом», – уточнив він.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, що ще Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення росії в Україну.

4 квітня суд у Нью-Йорку висунув Дональду Трампу звинувачення за 34 пунктами.

Крім того, днями суд присяжних у США визнав Трампа винним у сексуалізованому насильстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: