Кандидат у президенти США заявив про підтримку припинення вогню в Україні

Читать на русском
Ймовірний конкурент Джо Байдена на виборах президента США закликав до перемир'я в Україні і сказав, що домовитись про припинення вогню – відповідає інтересам усіх.
Губернатор Флориди Рон ДеСантіс/ Getty Images

Губернатор Флориди від Республіканської партії і претендент на пост президента США Рон Десантіс заявив, що підтримує ідею припинення вогню в Україні.

Про це він сказав у інтерв’ю японському англомовному тижневику Nikkei Asia.

Потенційний кандидат у президенти США Рон Десантіс попередив про затяжну війну, оскільки Україна готується до контрнаступу. Він порівняв бойові дії із найдовшою битвою першої світової війни, в якій загинуло близько 700 тисяч людей.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

«Ви ж не хочете опинитися в ситуації, як при битві при Вердені, коли у вас величезні втрати, значні витрати і, зрештою, глухий кут. Усі зацікавлені в тому, щоб спробувати досягти моменту, коли ми можемо дійти згоди щодо припинення вогню», – наголосив політик.

Також Десантіс звернувся до Євросоюзу, закликавши європейців бути активнішими в українському питанні. За словами губернатора Флориди, Європа має бути у перших рядах країн, які мають бути зацікавлені у припиненні війни на континенті.

Нагадаємо, раніше республіканець Рон Десантіс заявив, що допомога України у розв’язаній росією повномасштбаній війні «не в інтересах США».

Крім того, Десантіс публічно назвав агресію росії «територіальною суперечкою», але згодом змінив риторику та назвав володимира путіна воєнним злочинцем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: