МЗС запросило в Україну губернатора Флориди, який назвав війну з рф «суперечкою»

Читать на русском
У міністерстві сподіваються, що Десантіс прийме пропозицію і, як колишній військовий, дасть більш реальну оцінку тому, що відбувається в Україні.

Міністерство закордонних справ запропонувало губернатору Флориди Рону Десантісу відвідати Україну після того, як той публічно назвав агресію росії «територіальною суперечкою».

Відповідну посаду опублікував у своєму Twitter-акаунті речник МЗС Олег Ніколенко.

У міністерстві сподіваються, що Десантіс прийме пропозицію і, як колишній військовий, дасть більш реальну оцінку тому, що відбувається в Україні.

«Ми впевнені, що як колишній військовий офіцер, який перебував у зоні бойових дій, губернатор знає різницю між «суперечкою» та війною. Ми запрошуємо його відвідати Україну, щоб він міг глибше зрозуміти вторгнення рф та загрози, які вона становить для інтересів США», – написав Ніколенко.

Нагадаємо, у коментарі американським ЗМІ Десантіс заявив, що військова допомога Україні не відповідає інтересам США. Після цього він додав, що у Вашингтона багато інтересів, проте «територіальна суперечка між Україною та рф до них не входить».

До цього низку необачних заяв зробив засновник SpaceX Ілон Маск. Спочатку він запостив у Twitter опитування, в якому запропонував варіант миру між Україною та рф.

А потім назвав Революцію Гідності «переворотом». В Офісі президента влучно відповіли на такі заяви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: