В Угорщині підтвердили і прокоментували блокування коштів на зброю для України

Читать на русском
Будапешт вважає, що цей інструмент Євросоюзу має також бути скерований на держави Балкан і Північну Африку.

В уряді Угорщини підтвердили, що не схвалили виділення чергового траншу в розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру, який фінансує військове обладнання, що передається Україні.

Про це йдеться в заяві пресслужби угорського уряду, яку опублікувала агенція Reuters.

Як зазначається, в уряді стверджують, що не погоджуються з використанням Європейського фонду миру «виключно щодо України, оскільки це не дозволяє спрямовувати достатню кількість коштів на просування інтересів ЄС в інших сферах».

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

При цому, Будапешт вважає, що цей інструмент Євросоюзу має також бути скерований на держави Балкан і Північну Африку, і для нього «дуже важливо, аби ці питання були роз’яснені».

Нагадаємо, напередодні уряд Угорщини заблокував виплату восьмого траншу фінансування з Європейського фонду миру для України.

Зазначимо, що уряд Угорщини займає неоднозначну позицію щодо вторгнення росії в Україну. Будапешт продовжує вести торгівельну діяльність із країною-окупантом та часто блокує ініціативи західних країн щодо підтримки України.

Зокрема, у березні Угорщина відмовилася брати участь у плані ЄС щодо придбання боєприпасів для України.

Раніше повідомлялося, що угорська влада погрожує заблокувати прийняття Євросоюзом 11-го пакету санкцій проти росії, якщо Україна не виключить OTP Bank зі списку міжнародних спонсорів війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: