Польский генерал заявив, що Угорщину треба виключити з НАТО через шантаж Орбана

Читать на русском
В Угорщини було вдосталь часу, щоб визначитися - вона на боці Альянсу чи росії. НАТО дало достатньо часу Угорщині, щоб вона отямилася.
Цензор. НЕТ

Якщо прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан буде шантажувати НАТО, то країну слід виключити з організації.

Про це польський експерт, колишній командувач Сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак заявив в інтерв'ю «Укрінформу».

Згідно з його словами, НАТО дало достатньо часу Угорщині, щоб вона «отямилася».

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

«Якщо Угорщина є на боці путіна, то їй треба показати «жовту картку» і сказати так: якщо ви не зміните позицію, то виходите з НАТО. Не може бути так, що Угорщина тероризує весь Альянс, потрібно перервати угорський шантаж у НАТО. Якщо Орбан хоче шантажувати НАТО, то Угорщину треба виключити з Альянсу», - сказав генерал.

Також Скшипчак додав, що в Альянсі не може бути країн, які грають на боці обох сторін. Так, НАТО є монолітною структурою, відкритою для тих, хто захищає демократію, свободу і мир.

«Треба чітко сказати: позиція Орбана шкодить єдності НАТО. Будапешту треба дати зрозуміти: або він з НАТО, або проти. У другому випадку така Угорщина не потрібна Альянсу, вона є для Організації політичним та економічним тягарем. Для країн, з такою позицією, як в Орбана, не може бути місця в Альянсі», - наголосив польський експерт.

Нагадаємо, що угорська влада оприлюднила ролик із закликом про якнайшвидший мир в Україні, у якому зобразило анексований Крим частиною рф. Міністерство закордонних справ України відреагувало на відео.

При цьому, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що замість контрнаступу України краще домовитися про припинення вогню та переговори. Згодом Україна відреагувала на заяву чиновника.

Раніше віцепрем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн підтвердив, що російська православна церква передала їм 11 українських військовополонених «закарпатського походження».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: