Орбан заявив, що Угорщина й надалі буде торгувати з росією

Читать на русском
У Будапешті незгодні із санкціями проти рф й військовою допомогою Києву. Там заявили, що не припинятимуть торгівлю із Москвою.
Getty Image

У Будапешті незгодні із санкціями проти рф й військовою допомогою Києву. Там заявили, що не припинятимуть торгівлю із Москвою.

Про це повідомив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час щорічного звернення до співгромадян.

Зокрема, він розповів, що це рік буде найнебезпечнішим з часів падіння комунізму через загрозу війни та інфляції. На його думку, для Угорщини єдиний шлях гарантувати мирне життя – «триматися подалі від російсько-української війни».

Війна в Україні: як офіційний Будапешт дистанціюється від підтримки КиєваЯк Угорщина протидіє європейським ініціативам щодо України від початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Прем’єр-міністр також розкритикував Європу за підтримку України та санкції проти росії, а також заявив, що гуманітарна допомога Києву не означає розриву зв’язків Угорщини з Москвою.

«Ми будемо підтримувати наші економічні відносини з росією, і ми радимо всьому західному світу робити те ж саме, тому що без відносин не буде ні припинення вогню, ні мирних переговорів», – додав Орбан.

Нагадаємо, раніше Орбан під час спілкування з журналістами в Будапешті зазначив, що мета росії – «перетворити Україну на некеровану руїну, щоб Захід не міг заявити про неї «як про приз». За його словами, росіяни вже досягли успіху в цьому, оскільки тепер Україна, як Афганістан, є «нічийною землею».

Після цього до МЗС України викликали посла Угорщини для обговорення заяв прем'єр-міністра та висловили йому рішучий протест.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: