В Угорщині підтвердили, що рф передала їй 11 українських військовополонених – Україна нічого про це не знає

Читать на русском
В Угорщині підтвердили, що РПЦ передала їм групу українських військовополонених закарпатського походження. МЗС України та розвідка з'ясовуються всі подробиці.
telegraf.com.ua

Віцепрем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн підтвердив, що Російська православна церква передала їм 11 українських військовополонених «закарпатського походження».

Він сказав про це у коментарі місцевому виданню atv.

«Це мій людський та патріотичний обов'язок», – заявив Шем’єн. Він назвав це «жестом РПЦ у бік Угорщини».

Напередодні РПЦ поширила заяву про те, що 8 червня передала Угорщині групу українських військовополонених. «8 червня 2023 року з благословення найсвятішого патріарха московського і всієї русі Кирила за посередництвом Російської православної церкви в рамках міжцерковної співпраці на прохання угорської сторони відбулася передача Угорщині групи українських військовополонених закарпатського походження, які брали участь у бойових діях», – йшлося у повідомленні.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі «Бабелю» сказав, що українська сторона нічого не знала про це і в процесі не брала участі: ні РПЦ, ні Угорщина не зв'язувалися з Координаційним штабом.

Наразі МЗС та розвідка встановлюють всі обставини, з'ясовують ім'я полонених та працюють над їх поверненням.

Нагадаємо, останній на сьогоднішній день обмін полоненими з росією відбувся 25 травня. Тоді вдалося повернути додому ще 106 українських військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: