Орбан заявив, що потрібне припинення вогню та переговори, а не контрнаступ України

Читать на русском
За словами Орбана, ще до контрнаступу України сторони війни потрібно переконати у необхідності припинення вогню та мирних переговорів.
Фото: AFP

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що замість контрнаступу України краще домовитися про припинення вогню та переговори.

Він сказав про це під час традиційного п’ятничного ефіру на радіо Kossuth.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

«Це справа українців, я не хочу привласнювати собі військові лаври. Але навіть така людина, як я, яка прослужила півтора роки в армії, точно знає – навіть без військово-академічних знань – що якщо я нападу, то в мене буде втричі більше втрат, ніж у того, хто захищається. А для країни, населення якої становить лише малу частину населення протиборчої сторони, масовані військові дії за таких умов — це кривава баня. Ми повинні зробити все ще до переходу в контрнаступ, щоб переконати сторони в необхідності припинення вогню та мирних переговорів», – заявив Орбан.

Зазначимо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто раніше пояснював, що заклик його країни до переговорів «не означає, що росія має зберегти за собою окуповану на даний момент територію».

Нагадаємо, минулого тижня Орбан говорив, що Україна не зможе виграти війну проти росії на полі бою.

У Міністерстві закордонних справ України назвали таку позицію європейських політиків помилковою.

Загалом угорський лідер досить часто дозволяє собі неоднозначні висловлювання на адресу України, на інфографіці «Слово і діло» – найбільш резонансні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: