Україна відреагувала на заяву Орбана про переговори з рф замість контрнаступу

Читать на русском
Україна відповіла на заяву прем’єр-міністра Угорщини про необхідність припинення вогню та початку мирних переговорів із росією до початку українського контрнаступу.
facebook.com

Україна відповіла на заяву прем’єр-міністра Угорщини про необхідність припинення вогню та початку мирних переговорів із росією до початку українського контрнаступу.

Відповідь української сторони опублікував у Facebook речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

За його словами, Україна чітко окреслила свою позицію: мирні переговори можуть бути можливі лише після повного виведення російських військ. Адже припинення вогню без виконання цієї умови призведе до заморожування статус-кво, надасть рф можливість перегрупуватися, накопичити сили та вдатися до нової хвилі агресії. Так країна-агресор робила уже не одноразово з 2014 року.

«Ба більше, щоденні російські ракетні атаки та атаки дронами по українських містах доводять, що в Москві не розглядають інших сценаріїв, окрім як продовжувати війну», – наголошує речник.

Водночас Ніколенко зауважує, що українська сторона взяла до уваги твердження Віктора Орбана про те, що йому важко бути єдиним прем'єр-міністром в ЄС, який виступає за мир. Відтак його закликають почати нарешті діяти.

«Наприклад, засудити російську агресію, вимагати від Москви припинити війну та повернути російську армію на російську територію, долучитися до заходів міжнародної ізоляції Росії, не підривати єдність в ЄС», – додає речник у повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що замість контрнаступу України краще домовитися про припинення вогню та переговори.

Тоді як минулого тижня Орбан говорив, що Україна не зможе виграти війну проти росії на полі бою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: