Рівень Каховського водосховища знизився ще на метр

Читать на русском
Рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватися і станом на 9 червня становить у районі Нікополя 11,74 м.
Ілюстративне фотоАпостроф

Станом на п'ятницю, 9 червня, Каховське водосховище після підриву дамби продовжує міліти, загалом спад води вже сягнув 4,7 метра.

Про це повідомляє пресслужба Укргідроенерго.

Руйнування Каховської ГЕС: як росіяни просувають версію про самознищенняПоки українці всією країною рятують постраждалих на Херсонщині та рахують потенційні збитки довкіллю від екоциду, який вчинила росія, світ висловлюється доволі обережно щодо винуватців трагедії, а російські опозиційні медіа просувають версію про самознищення.

«Рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватися. За добу рівень води у Каховському водосховищі знизився ще на метр. А від ранку 6 червня рівень води впав загалом вже на 4,7 метри», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на ранок 9 червня рівень Каховського водосховища в районі Нікополя становить 11,74 м.

«Під водою знаходиться більша частина будівлі станції. Земляна вставка між шлюзом і станцією теж уже під водою і продовжує руйнуватись», - зазначили в компанії.

При цьому, гідроелектростанції Укргідроенерго продовжують максимально акумулювати воду у верхніх водосховищах Дніпра.

«Це необхідно для того, щоб мати літній запас для екологічних пропусків після закінчення спрацювання Каховського водосховища», - пояснили в Укргідроенерго.

Нагадаємо, що Службі безпеки України вдалося перехопити розмову двох окупантів, яка підтверджує, що підрив Каховської ГЕС – справа рук російської диверсійної групи.

Також у ДТЕК не виключають, що після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС в Україні можуть ввести відключення світла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: