Україна вимагатиме від рф мільярдних компенсацій за руйнування Каховської ГЕС – радник Зеленського

Читать на русском
Загальна вартість руйнування греблі Каховської ГЕС становить мільярди доларів, і Україна вимагатиме від росії компенсацій.
Forum.Ukraine30

Україна вимагатиме, щоб росія виплатила мільярди доларів репарацій за руйнування Каховської ГЕС у Херсонській області.

Про це газеті Newsweek сказав економічний радник президента України Олег Устенко.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Він назвав руйнування греблі «абсолютно жахливим». «Це цілком очевидна терористична атака з боку росіян, яка матиме багато негативних наслідків: постраждає довкілля, люди втратять свої будинки, постраждає наша енергетична інфраструктура», – сказав Устенко.

За його словами, загальна вартість руйнування дамби складає «мільярди доларів». «Росія має бути зупинена всіма можливими засобами, включаючи жорсткі санкції. Україна також має отримати відшкодування всіх збитків, завданих росією – до останньої копійки», — додав Устенко.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора України направив звернення до Міжнародного кримінального суду у зв'язку з підривом дамби Каховської ГЕС.

Станція повністю зруйнована та відновленню не підлягає. В Укргідроенерго повідомили, що після деокупації півдня збудують на її місці нову Каховську ГЕС, вже є попередня оцінка вартості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: