Через окупацію розслідувати підрив Каховської ГЕС неможливо – Кислиця

Читать на русском
Розслідування підриву греблі Каховської ГЕС неможливе в умовах окупації та відмови загарбницької адміністрації від співпраці, сказав Сергій Кислиця.
Постійний представник України при ООН Сергій КислицяФото: Постійне представництво України при ООН / Perm Mission of Ukraine to the UN / Facebook

В умовах окупації розслідування підриву дамби Каховської ГЕС неможливе, оскільки загарбницька влада відмовляється від співпраці.

Про це заявив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, передає Укрінформ.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

«Ви можете зробити логічний висновок, що будь-яке розслідування за нинішніх умов окупації та відмови окупаційної влади від співпраці неможливе», – сказав він.

Кислиця наголосив, що наразі Україна очікує співпраці зі сторони окупаційної адміністрації в питанні надання безперешкодного доступу міжнародним організаціям для евакуації людей з захоплених територій.

«Навіть їхні військові сидять на деревах, чекаючи евакуації. Вони навіть не піклуються про своїх солдатів», – підкреслив постпред.

Нагадаємо, ООН пообіцяла допомогти Україні з евакуацією із окупованої частини Херсонщини.

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обіцяв, що уряд «дотисне» міжнародні організації, щоб вони почали надавати допомогу українцям після катастрофи Каховської ГЕС.

Крім того, президент Володимир Зеленський розкритикував ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста за їхню бездіяльність після катастрофи на Каховській гідроелектростанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: