Рівень води в Каховському водосховищі впав нижче «мертвої точки» – глава Укргідроенерго

Читать на русском
Станом на вечір рівень води у Каховському водосховищі становить 12,5 метри, що робить водозабір у населені пункти та на Запорізьку АЕС неможливим.
Ігор Сирота / forbes.ua

Станом на вечір рівень води у Каховському водосховищі становить 12,5 метри.

Такими даними в ефірі телемарафону поділився голова Укргідроенерго Ігор Сирота.

Руйнування Каховської ГЕС: як росіяни просувають версію про самознищенняПоки українці всією країною рятують постраждалих на Херсонщині та рахують потенційні збитки довкіллю від екоциду, який вчинила росія, світ висловлюється доволі обережно щодо винуватців трагедії, а російські опозиційні медіа просувають версію про самознищення.

За його словами, рівень води у водосховищі впав нижче так званої «мертвої точки» – 12,7 м. Це означає, що тепер водозабір просто неможливий.

«Рівень води у водосховищі на цей час вже становить 12,5 метрів, це нижче за «мертву точку», коли ще можна робити водозабір у населені пункти та на Запорізьку АЕС для охолодження», – заявив Сирота.

Він додав, що половина Каховської ГЕС вже повністю перебуває під водою.

«Друга половина – на 70% у воді. Земляна ставка між шлюзом та станцією теж вся під водою і підлягає розмиванню. І, звичайно, ми розуміємо, що розмив гідроспоруди продовжується», – розповів керівник Укргідроенерго.

Нагадаємо, 6 червня російські окупанти здійснили підрив Каховської гідроелектростанції. Глава Херсонської ОВА назвав приблизну площу затоплення області через руйнування ГЕС.

Раніше у мережі з'явилися кадри зруйнованої Каховської ГЕС та затоплених територій, зняті дроном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: