Підрив Каховської ГЕС: у ДТЕК не виключають можливі відключення світла

Читать на русском
Енергетична система України зараз адаптується, щоб зменшити об'єм води, що скидається в Каховське водосховище.
Фото: ДТЕК

У ДТЕК не виключають, що після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС в Україні можуть ввести відключення світла.

Про це йдеться у заяві виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука на сторінці у Телеграмі.

Згідно з його словами, енергетична система України зараз адаптується, щоб зменшити об'єм води, що скидається в Каховське водосховище, а також забезпечити достатній рівень потужностей за рахунок ТЕС.

Руйнування Каховської ГЕС: як росіяни просувають версію про самознищенняПоки українці всією країною рятують постраждалих на Херсонщині та рахують потенційні збитки довкіллю від екоциду, який вчинила росія, світ висловлюється доволі обережно щодо винуватців трагедії, а російські опозиційні медіа просувають версію про самознищення.

Сахарук додав, що станції дають додаткову генерацію, щоб споживачі по всій країні не мали відключень світла. Проте він не виключає, що у вечірній час може виникати дефіцит, а отже і обмеження.

«Виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, але ситуація в енергосистемі залишається непростою, а ввечері у зв'язку з обмеженою кількістю енергоблоків у роботі може виникати дефіцит потужності», - йдеться у повідомленні.

При цьому, керівник ДТЕК також зазначив, що наразі найбільше відключень світла відбуваються у прифронтових районах, але вони не пов'язані з дефіцитом в енергосистемі.

Нагадаємо, що Службі безпеки України вдалося перехопити розмову двох окупантів, яка підтверджує, що підрив Каховської ГЕС – справа рук російської диверсійної групи.

Раніше в Укренерго розповіли, за рахунок чого скорочуватимуть дефіцит електроенергії влітк.

Також Галущенко розповів, чи можуть ще раз підвищити тарифи на електроенергію цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: