Кулеба розкритикував пропозицію Ердогана створити міжнародну комісію щодо Каховської ГЕС

Читать на русском
Глава зовнішньополітичного відомства закликав міжнародних лідерів приїхати до Києва, щоб розслідувати, скільки за ніч прилетіло шахедів та ракет.
Фото: AP/SIPA

Створення Міжнародної комісії з розслідування підриву Каховської ГЕС не дасть жодних реальних результатів.

Таку думку висловив глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

В Укргідропроекті пояснили, чому Каховська ГЕС не могла бути зруйнована зовнішнім ударомГЕС було збудовано так, щоб витримати ядерний удар. Тому версія росіян про те, що дамба зруйнувалася через обстріл України, не може відповідати дійсності.

За його словами, Україна вже має досвід участі у подібних комісіях.

«Це все гра у піддавки із росіянами. Коли в Оленівці вбили наших військовополонених і ми сказали ООН: надішліть свою місію, розслідуйте. Ви вважаєте, вони туди доїхали? Я вам більше скажу: цю місію було тихо закрито ООН, як називається «без шуму та пилу», – заявив Кулеба.

Глава зовнішньополітичного відомства також закликав міжнародних лідерів приїхати до Києва, щоб розслідувати, «скільки за ніч прилетіло «шахедів» та ракет».

«Вони просто вже дістали своєю постійною грою у квазісправедливість. Вже 15 місяців триває війна, і абсолютно зрозуміло, хто є хто», – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, вчора Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган зателефонував Володимиру Зеленському і запропонував створити міжнародну комісію за участю експертів від воюючих сторін, ООН, а також Туреччини.

Раніше Кулеба обіцяв, що уряд «дотисне» міжнародні організації, щоб вони почали надавати допомогу українцям після катастрофи Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: