Лукашенко прокоментував підрив Каховської ГЕС – повторив усі тези російської пропаганди

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив, що це Україна винна у руйнуванні Каховської ГЕС. Начебто інцидент був влаштований, щоб приховати провальний контрнаступ.
AP Photo

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував руйнування Каховської ГЕС. Як і російська пропаганда, він звинуватив у катастрофі Україну.

Його цитує Белта.

«Ви, напевно, здогадуєтеся, хто підірвав Каховську ГЕС. Кажуть, на злодії шапка горить. Хто першим про це закричав. Зрозуміло, що українській стороні треба було приховати три дні «контрнаступу», де майже дві сотні бронемашин було знищено та понад 2 тис. людей загинули. Тому – Каховка, Каховка, а про те (втрати – ред.) ніхто не каже. А це все видно», – заявив Лукашенко.

Він також похвалив «обережну позицію» США, які заявили, що в ситуації потрібно розібратися.

Зазначимо, ще нещодавно Лукашенко називав український контрнаступ «дезінформацією» та казав, що його «немає і бути не може»

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський сказав, що окупанти ще минулого року замінували дамбу Каховської ГЕС і самі її підірвали.

На думку деяких військових чиновників та аналітиків, катастрофа може обмежити контрнаступальні можливості української армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: