Каховську ГЕС підірвали російські диверсанти – перехоплення СБУ

Читать на русском
Каховську ГЕС підірвала диверсійна група росіян, про це свідчить перехоплення розмови окупантів.
Фото: Енергоатом

Службі безпеки України вдалося перехопити розмову двох окупантів, яка підтверджує, що підрив Каховської ГЕС – справа рук російської диверсійної групи.

Як повідомляє СБУ, окупанти хотіли шантажувати Україну підривом греблі та влаштували техногенну катастрофу.

У мережі з'явилися кадри зруйнованої Каховської ГЕС та затоплених територій, зняті дрономЯк зараз виглядають зруйнована Каховська ГЕС та затоплені населені пункти Херсонської області – відео зняте з повітря.

«Там не они (українська сторона, – прим.) долбанули. Там наша диверсионная группа. Они хотели типа этой дамбой пугать. Пошло не по плану, а больше, чем они планировали», – каже один із співрозмовників.

Він також описує наслідки цієї катастрофи, які намагаються приховати у росії.

«Підірвавши греблю Каховської ГЕС, російська федерація остаточно довела, що є загрозою для всього цивілізованого світу. Адже лише справжня держава-терорист може влаштувати техногенну й екологічну катастрофу такого рівня. І вона обов’язково за це відповість – і на полі бою, і в міжнародних судах. Наше завдання – притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців злочинів», – прокоментував голова СБУ Василь Малюк.

Нагадаємо, одразу після катастрофи секретар РНБО Олексій Данілов спростував російські наративи щодо причетності України.

Президент Володимир Зеленський нагадав, що саме росіяни ще минулого року замінували об'єкт.

В Укргідропроекті, у свою чергу, пояснили, чому Каховська ГЕС не могла бути зруйнована зовнішнім ударом, як стверджують окупанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: