Дамба Каховської ГЕС була замінована окупантами і підірвана ними – Зеленський

Читать на русском
Росія цинічно замінувала Каховську ГЕС, а потім підірвала дамбу. Зруйнувати греблю обстрілами нереально  – президент Зеленський.
facebook.com/zelenskiy.official

Уже понад рік росія контролює всю Каховську гідроелектростанцію. Підірвати її ззовні за допомогою обстрілів нереально. Дамба була замінована російськими окупантами і підірвана ними.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час звернення до учасників саміту «Бухарестської дев’ятки», у якому він взяв участь у вівторок, 6 червня.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

На думку Зеленського, такий стан речей ще раз доводить, як росія ставиться до людей і територій, які вона захопила та що насправді росія несе Європі і світу.

«Це найбільша рукотворна екологічна катастрофа в Європі за десятки років. Це найбільш небезпечний терорист у світі. І тому поразка росії – поразка, яку ми все одно забезпечимо, – буде найбільш вагомим внеском у безпеку нашого з вами регіону, нашої Європи та всього світу», – наголосив Зеленський.

Він подякував усім лідерам, державам та міжнародним організаціям, які вже засудили цей теракт. Однак, щоб гарантувати безпеку цього замало, на думку гаранта.

«Поки держава-терорист намагається якось відігратися, поки в росії ще знають, що десь тут, в Європі, залишаються сумніви та страхи – усі ми з вами в небезпеці. Бо безпека – це завжди визначеність і це завжди передбачений програш того, хто посягає на безпеку», – сказав Зеленський.

Він відзначив, що Україна рухається і звільняє людей від російської окупації. Також – Україна створює повітряний щит, який захищає життя від ударів російських ракет та іранських дронів.

Володимир Зеленський звернувся до лідерів «Бухарестської дев’ятки» 06.06.2023Офис Президента Украины

Нагадаємо, у ніч на 6 червня російська федерація підірвала дамбу Каховської гідроелектростанції, яка розташована поблизу м. Нова Каховка на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО через підрив Каховської ГЕС російськими окупантами. Він доручив провести евакуацію людей із районів ризику й забезпечити питною водою всі міста та села, які постачали воду з Каховського водосховища.

У МАГАТЕ стежать за безпекою на Запорізькій атомній електростанції після підриву Каховського водосховища. Наразі загрози ядерній безпеці на станції немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: