Підрив Каховської ГЕС: окупанти здійснили кібератаку на «гарячу лінію» з питань евакуації

Читать на русском
Крім того, російська армія продовжує обстрілювати житлові квартали, наражаючи на ризик і тих, хто рятується, і тих, хто рятує.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

У Херсонській області триває евакуація людей із населених пунктів, які постраждали від наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив глава місцевої ОВА Олександр Прокудін.

Евакуйовані з Херсонщини отримають грошову допомогу – що відомоСитуація з евакуацією наразі контрольована. Всього евакуйовано понад 1300 осіб, серед них є люди, які потребують особливого догляду.

Він розповів, що станом на 13:00 владі вдалося вивезти із зони підтоплення понад 1700 осіб. При цьому рашисти намагаються завадити евакуації мирних жителів.

Так сьогодні окупанти здійснили хакерську атаку на програмне забезпечення «гарячої лінії» з питань евакуації.

«На ці телефони люди дзвонили, щоб отримати консультацію або попросити про евакуацію. Тільки за вчора ми отримали 528 дзвінків, і їхня кількість не зменшується. Тому попереджаю про можливі збої», – розповів Прокудін.

Глава ОВА також зазначив, що російська армія продовжує обстрілювати житлові квартали, наражаючи на ризик «і тих, хто рятується, і тих, хто рятує».

Нагадаємо, станом на ранок 7 червня інтенсивність підтоплення Херсонської області знижується, але через значні руйнування греблі Каховської ГЕС вода ще прибуватиме.

Раніше повідомлялося, що після підриву дамби Каховської ГЕС зниклими безвісти три людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: