За руйнування Каховської ГЕС відповідальна росія – Білий дім

Читать на русском
Якби росія не вдерлася в Україну, трагедії не сталося б, тож відповідальність за руйнування Каховської ГЕС лежить на Москві. Про це сказала речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.
Руйнування греблі Каховської ГЕСФото з відкритих джерел

США покладають відповідальність за руйнування Каховської ГЕС на російську федерацію, яка окупувала цю територію та контролювала греблю.

З такою заявою виступила на брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає Укрінформ.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

«Ми продовжуємо оцінювати, що сталося. Ми дійсно спілкуємося з українцями. Руйнування і спустошення, які ми бачимо, розбивають серце», – сказала представниця Білого дому.

Також вона підкреслила, що США зроблять усе можливе, «щоб допомогти українському народу». Водночас посадовиця наголосила, що якби не вторгнення рф на територію України, цієї трагедії не сталося. Отже, відповідальність за неї лежить на Москві.

«Греблю контролювала рф. Саме росіяни несуть відповідальність за руйнування, спричинені цією війною. І ми зробимо все можливе, щоби підтримати народ України в цей важкий час», – сказала Жан-П’єр.

Раніше повідомлялося, що США нагадали росії про її зобов'язання не атакувати греблі.

Також президент Туреччини зателефонував Володимиру Зеленському і запропонував створити міжнародну комісію з Каховської ГЕС.

Нагадаємо, ЄС підготував перший пакет допомоги для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: