ЄС підготував перший пакет допомоги для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС: що у списку

Читать на русском
Україна запросила у ЄС обладнання та техніку для надання першої допомоги постраждалим. Три країни Євросоюзу вже відреагували на це прохання.
Фото:t.me/shtab_kakhovska_hes

Євросоюз уже сформував перший пакет гуманітарної допомоги для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомили у пресслужбі Європейської комісії.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Там наголосили, що Україна запросила у ЄС обладнання та техніку для надання першої допомоги постраждалим. Три країни Євросоюзу вже відреагували на це прохання.

Йдеться про Німеччину, Австрію та Литву. Так, німецька влада поставить 5000 фільтрів для води та 56 генераторів.

Австрія, у свою чергу, передасть 20 контейнерів для води та 10 бурових насосів. Крім того, Литва та Німеччина також запропонували обладнання для тимчасових пунктів розміщення, включаючи намети, ліжка та ковдри.

«Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації ЄС перебуває у прямому контакті з українськими аварійно-рятувальними службами, щоб відстежувати точні потреби на місцях», – зазначили у Єврокомісії.

Нагадаємо, станом на ранок 7 червня інтенсивність підтоплення Херсонської області знижується, але через значні руйнування греблі Каховської ГЕС вода ще прибуватиме.

Раніше повідомлялося, що після підриву дамби Каховської ГЕС зниклими безвісти вважаються три людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: