Ердоган зідзвонився із Зеленським та запропонував створити міжнародну комісію щодо Каховської ГЕС

Читать на русском
Президент Туреччини припустив, що переговори між сторонами могли б пройти за прикладом зернової угоди.
Фото: Офіс президента України

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову з українським лідером Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє портал Hurriyet із посиланням на пресреліз канцелярії Ердогана.

Головною темою розмови стала катастрофа на Каховській гідроелектростанції.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Під час розмови Ердоган висловив ідею створення міжнародної комісії за участю експертів від воюючих сторін, ООН, а також представників міжнародної спільноти, включаючи Туреччину.

Президент Туреччини припустив, що переговори між сторонами могли б пройти за прикладом «зернової угоди», в ході якої Україна не веде прямого діалогу з росією.

Зеленський, у свою чергу, повідомив, що передав Ердогану список нагальних потреб України для ліквідації наслідків катастрофи.

«Голос Туреччини важливий, коли йдеться про виведення окупаційних військ із української території. А також про повернення наших незаконно ув'язнених, у тому числі кримських татар, і продовження та розширення зернової ініціативи», – наголосив президент.

Нагадаємо, окупанти в ніч проти 6 червня підірвали Каховську ГЕС. Станція повністю зруйнована та відновленню не підлягає. В Укргідроенерго повідомили, що після деокупації півдня збудують на її місці нову ГЕС, вже є попередня оцінка вартості.

Супутникові знімки Херсонської області показують масштаби повені після того, як було зруйновано греблю Каховської гідроелектростанції. Їх можна побачити тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: