У Міноборони попередили про підвищену мінну небезпеку у зоні підтоплення на Херсонщині

Читать на русском
Там зазначили, що ворожі мінні загородження опинилися під водою і можуть бути знесені потоками. Зараз ситуація вивчається Державною службою транспорту.
Фото: соцмережі

На півдні України підвищився рівень мінної небезпеки через затоплення частини територій Херсонської області, спричиненого підривом росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомили у пресслужбі міністерства оборони України.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

Там зазначили, що зараз ситуація вивчається Державною спеціальною службою транспорту МО України.

«Попереджаємо місцеве населення у зоні підтоплення про підвищену небезпеку вибухонебезпечних предметів. Ворожі мінні загородження опинилися під водою і можуть бути знесені потоками», – йдеться у повідомленні.

У Міноборони також нагадали, що дамба – це об'єкт, захищений законами воєнного часу та Женевською конвенцією, тому своїми діями росія вчинила воєнний злочин.

Нагадаємо, в ніч проти 6 червня російська федерація підірвала дамбу Каховської гідроелектростанції, розташовану поблизу міста Нова Каховка на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Президент Володимир Зеленський уже провів термінове засідання РНБО, присвячене цій ситуації. Він, зокрема, доручив провести евакуацію мешканців з районів ризику та забезпечити питною водою усі міста та села, до яких постачали воду з Каховського водосховища.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, у свою чергу, спростував російські наративи про причетність України до підриву Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: