Наєв розповів, чи вплине на наступ ЗСУ підрив Каховської ГЕС

Читать на русском
Військове командування враховувало, що окупанти можуть підірвати Каховську ГЕС. Тому ці дії не вплинуть на наступ ЗСУ.
Фото: Генштаб

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв сказав, що військове керівництво заздалегідь передбачало можливий підрив Каховської ГЕС окупантами. Тому такі дії ворога не вплинуть на наступ Сил оборони.

Наєв сказав про це «Укрінформу».

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

«Що стосується Каховської ГЕС: військове командування завчасно передбачало ворожі дії, в тому числі і дії щодо підриву Каховської ГЕС. Є відповідні розрахунки, які відомі військовому командуванню щодо шкоди, яка може настати внаслідок розливу води. Зараз відповідним командуванням на цьому напрямку вживаються заходи в першу чергу щодо безпеки цивільного населення спільно з керівниками державної влади на місцях. Щодо перешкоджання нашим наступальним діям, військове командування повністю враховувало й такі ворожі підступні дії, і відповідно воно не має зашкодити нашому наступу на тих напрямках, де може бути розлив води», – сказав Наєв.

Нагадаємо, напередодні у Міноборони заявили, що українські військові переходять до наступальних дій на деяких ділянках фронту.

Цієї ночі окупанти підірвали Каховську ГЕС у Херсонській області. Рада нацбезпеки та оборони вже збиралася на термінове засідання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: