Стало відомо, хто здійснив підрив Каховської ГЕС

Читать на русском
Підрив Каховської гідроелектростанції 6 червня здійснила 205 мотострілецька частина російської армії.
Фото EPA

Підрив Каховської гідроелектростанції 6 червня здійснила 205 мотострілецька частина російської армії.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Михайло Подоляк в етері Breakfast Show.

За його словами, мотивація росіян очевидна – це тактичне завдання, яке рф намагається вирішити, щоб утримати під контролем ситуацію чи ініціативу, яку вони втратили на Донецькому напрямі.

Ймовірну причетність до підриву цієї мотострілецької частини підтвердили й у військовому партизанському русі «Атеш». Вони зазначили, що вже розіслали орієнтири керівництва та виконавців цієї бригади своїм агентам.

«Рух «АТЕШ» дізнався, хто підірвав Каховську ГЕС. Це зробив 1 батальйон 205 мотострілецької бригади з міста Будьоннівськ Ставропольського краю. Ми вже розіслали орієнтири керівництва бригади та виконавців цього злочину нашим агентам. За таке будемо мстити», – йдеться в повідомленні.

Згодом партизани розмістили поіменний список бійців цього батальйону.

Тим часом слідчі Служби безпеки разом із співробітниками Міністерства внутрішніх справ та Офісу Генерального прокурора проводять першочергові слідчі та процесуальні дії в Херсонській області.

Нагадаємо, російська армія 6 червня підірвала Каховську ГЕС у Херсонській області, її повністю зруйновано. Розвідники повідомили деталі терористичного акту. Крім цього, за покликанням можна побачити супутникові знімки водосховища та відео з області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: