Данілов спростував російські наративи про причетність України до підриву Каховської ГЕС

Читать на русском
Секретар РНБО зазначив, що окупанти захлинаються від злості, оскільки не мають жодних успіхів на полі бою. А заявами про нібито диверсію з боку України рашисти намагаються зняти з себе відповідальність.
Фото: Офіс президента України

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов відреагував на заяви прес-секретаря путіна Пєскова про нібито причетність України до підриву греблі Каховської ГЕС.

Заяву, присвячену цій темі, Данілов зробив у ефірі національного телемарафону.

Секретар РНБО зазначив, що окупанти «захлинаються від злості», оскільки не мають жодних успіхів на полі бою. А заявами про нібито «диверсію» з боку України рашисти намагаються зняти з себе відповідальність за сьогоднішній злочин.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

«Вони захлинаються від злості, що не можуть вирішити питання воєнним шляхом. І тому зараз вигадують різні нісенітниці, які не мають жодного підтвердження. По-перше, Каховська ГЕС була повністю під їхнім контролем ще з березня минулого року. Там не було жодного нашого військового чи наших представників, тому про що волає ця людина (Пєсков – ред.), мені важко сказати», – заявив Данілов.

Він додав, що українське військово-політичне керівництво ще восени минулого року отримало інформацію про мінування окупантами Каховської ГЕС.

«Нам було відомо, що у вересні – жовтні минулого року було зроблено так звані «закладки». І саме зараз вони вирішили їх використати для того, щоб запобігти нашому контрнаступу. Але ми до цього не маємо жодного відношення, щоб там у Кремлі не розповідали», – наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, в ніч проти 6 червня російська федерація підірвала дамбу Каховської гідроелектростанції, розташовану поблизу міста Нова Каховка на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Президент Володимир Зеленський уже провів термінове засідання РНБО, присвячене цій ситуації. Він, зокрема, доручив провести евакуацію мешканців з районів ризику та забезпечити питною водою усі міста та села, до яких постачали воду з Каховського водосховища.

У МЗС заявили, що Україна скликатиме термінове засідання Ради безпеки ООН і просить країни G7 та ЄС про нові санкції для росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: