Підрив Каховської ГЕС: у Дніпро потрапило щонайменше 150 тонн технічного мазуту

Читать на русском
Глава МВС зазначив, що над ліквідацією наслідків техногенної катастрофи вже працює група спеціалістів із відповідним обладнанням.
Фото: t.me/Tsaplienko

У річку Дніпро потрапили десятки тонн технічного мазуту внаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС. Крім того, існує ризик подальшого витоку.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

За його даними, під час підриву дамби було знищено машинну залу ГЕС, в якій зберігалося 450 тонн технічного мазуту.

«150 тонн уже перебувають у річці Дніпрі, олія йде з великою швидкістю через Херсон і далі вниз. Тому відповідні служби вже працюють над ліквідацією – і Мінекології, і МВС, і ДСНС», – заявив Клименко.

Глава МВС додав, що над ліквідацією наслідків техногенної катастрофи вже працює група фахівців із відповідним обладнанням.

Нагадаємо, в ніч проти 6 червня російська федерація підірвала дамбу Каховської гідроелектростанції, розташовану поблизу міста Нова Каховка на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Президент Володимир Зеленський уже провів термінове засідання РНБО, присвячене цій ситуації. Він, зокрема, доручив провести евакуацію мешканців з районів ризику та забезпечити питною водою усі міста та села, до яких постачали воду з Каховського водосховища.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов у свою чергу спростував російські наративи про причетність України до підриву Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: