Підрив греблі Каховської ГЕС: в Енергоатомі розповіли, які наслідки можуть бути для Запорізької АЕС

Читать на русском
Зниження рівня води у Каховському водосховищі через підрив дамби є додатковою загрозою для Запорізької АЕС. Наразі ситуація контрольована.
AFP via Getty Images

Підрив дамби Каховської ГЕС у Херсонській області може мати негативні наслідки для Запорізької атомної електростанції. Але поки що ситуація контрольована.

Про це повідомляє Енергоатом.

Підрив Каховської ГЕС: з'явилися фото з супутника та відеоСупутникові фото підірваної Каховською ГЕС та відео з області, де вже видно наслідки підтоплень.

«Внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатньо для потреб станції», – йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі зазначили, що ситуація на станції під контролем, український персонал моніторить усі показники.

Нагадаємо, російська армія підірвала Каховську ГЕС у Херсонській області. Із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро евакуюватимуть населення.

Президент Володимир Зеленський у зв'язку із цим вирішив зібрати екстрене засідання РНБО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: