В Іспанії розповіли, чому країна не приєднається до коаліції винищувачів

Читать на русском
Зазначається, що Іспанія робить свій внесок у підтримку України відповідно до своїх можливостей і у випадку з винищувачами F-16 «солідарна з іншими країнами.

В Іспанії виключили можливість навчання українських льотчиків на винищувачах F-16 або їхнього постачання, оскільки іспанська авіація сама не має їх на озброєнні.

Про це міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила журналістам у вівторок перед зустріччю міністрів оборони країн ЄС у Брюсселі.

Кервник відомства підкреслила, що позицією Іспанії є «повна й однозначна підтримка України в межах своїх можливостей».

«Усі знають, що у нас є F-18, у нас є EuroFighter, у нас немає F-16, і тому ані надання, ані навчання не були б можливі», – сказала вона.

При цьому, Роблес наголосила, що Іспанія робить свій внесок у підтримку України «відповідно до своїх можливостей» і у випадку з винищувачами F-16 «солідарна з іншими країнами», які збираються їх надати й допомогти з навчанням українських льотчиків.

Також вона нагадала, що Іспанія забезпечила навчання понад тисячі українських військовослужбовців, зокрема й екіпажів танків Leopard 2, шість із яких уже перебувають в Україні, а ще чотири – готуються до передання.

Нагадаємо, Велика Британія та Нідерланди домовилися працювати над створенням міжнародної коаліції для надання Україні бойових повітряних сил.

Крім того, союзники активно обговорюють передачу ЗСУ західних винищувачів. Так, у ВПС США вже назвали ймовірні терміни постачання літаків F-16. А у Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки винищувачів може отримати Україна у першій хвилі допомоги.

Також «Слово і діло» розбиралося, хто вже приєднався до коаліції та чим може допомогти Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: