Стало відомо, яка країна може першою передати Україні F-16

Читать на русском
Першою країною, яка передасть Україні F-16 можуть стати Нідерланди, сказав радник глави Міноборони. У Європі не виключають, що Україна зможе отримати винищувачі вже до осені.
Фото: CNN

Нідерланди можуть стати першою країною, яка надасть Україні винищувачі F-16.

Про це Politico сказав радник міністра оборони України Юрій Сак.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

Представник Міністерства оборони Нідерландів повідомив, що його країна наразі використовує 24 винищувачі F-16, які «готові до оперативного розгортання». Нідерланди також мають ще 18 F-16, «які більше не використовуються в бойових діях» і «також можуть бути передані в інше місце призначення».

12 із цих 18 літаків спочатку планувалося передати приватній компанії, але передачу було скасовано.

При цьому в Європі не відкидають, що Україна зможе отримати винищувачі вже до осені. «Я думаю, що так», – заявив високопоставлений представник міністерства оборони Центральної Європи.

На думку Пентагона, у кращому разі передача Україні винищувачів F-16 може тривати кілька місяців.

Нагадаємо, вчора міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра сказав, що навчання українських пілотів на F-16 розпочнеться дуже скоро.

Як заявили у Повітряних силах ЗСУ, на початковому етапі Україна може отримати від міжнародних партнерів кілька десятків F-16.

За словами Юрія Сака, Україна хоче одержати від союзників від 40 до 50 літаків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: