У ВПС США назвали ймовірні терміни поставки літаків F-16 до України

Читать на русском
Зазначається, що ці терміни все ще відносно короткі, оскільки зазвичай потрібно понад 2 роки, щоб навчити нового американського пілота роботі з таким літаком.
фото: ТСН

В американському Пентагоні переконані, що в кращому разі передача Україні винищувачів F-16 може тривати кілька місяців.

Про це міністр Військово-повітряних сил США Френк Кендалл розповів для CNN.

Згідно з його словами, мине щонайменше «кілька місяців», перш ніж Україна зможе експлуатувати F-16. А також необхідно опрацювати ряд деталей, перш ніж Військово-повітряні сили ЗСУ зможуть використати західні літаки у великій кількості.

«Ми за жодних обставин не збираємося передавати F-16 або інші західні винищувачі у значній кількості до рук ВПС України менш ніж за кілька місяців», - зазначив Кендал.

Хто із союзників України вже приєднався до коаліції винищувачівЄвропа формує коаліцію винищувачів для України. Які країни приєдналися та чим готові допомогти – на інфографіці.

При цьому, міністр ВПС США у спілкуванні з журналістами звернув увагу, що це все ще відносно короткі терміни, оскільки зазвичай потрібно понад 2 роки, щоб навчити нового американського пілота роботі з таким літаком. Навіть курс підвищення кваліфікації для пілота F-16, який певний час не літав, може тривати до 5 місяців.

Кендалл назвав раптовий поворот адміністрації американського президента Джо Байдена рішенням про те, що настав час розпочати підготовку українських військових на майбутнє.

«Україна залишиться незалежною державою. Їй буде потрібний повний набір військових можливостей для задоволення своїх вимог, і тому настав час почати думати про те, як ці Збройні Сили можуть виглядати та що вони включатимуть в довгостроковій перспективі», - додав він.

Нагадаємо, 21 травня президент США Джо Байден офіційно підтвердив, що американська армія почне тренувати українських військових для роботи із західними винищувачами, а вчора голова євродипломатії Жозеп Боррель заявив, що навчання льотчиків на F-16 вже стартувало.

При цьому, за інформацією ЗМІ, США ще не визначилися, хто передаватиме Україні бойові літаки – вони чи союзники.

Як відомо, Держдеп назвав передачу F-16 Україні пріоритетом для США.

Також з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, що відомо про перспективи отримання американських літаків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: